Gamezone 2010

Art | Music | Games - 19 | 21 februari - deSingel | Antwerpen

FAQ

WAT IS GAMEZONE DESINGEL?

Een driedaags festival over videogames.
Een mix tussen een culturele happening.
Een gaming hall met meer dan 250 consoles, installaties, arcades, mods en pc’s.
Een programma met sprekers, muzikanten, beeldend kunstenaars, films enz.


VOOR WIE IS GAMEZONE DESINGEL BEDOELD?

Gamers en niet-gamers. Kinderen en hun oma’s. Gamers ontdekken de achtergrond van hun passie: de industrie, de cultuur, de underground, de toekomst, de opleidingen. En bovendien: ze kunnen kennismaken met nieuwe games die de komende maanden uitgebracht worden.
Non-gamers: Een uitdaging voor iedereen die kennis wil maken met games: van verontruste ouders en leerkrachten tot nieuwsgierige tieners en culturo’s.
Er wordt voorzien in een snelpakket “eerste hulp bij gamen”: hoe doe je het, wat is er leuk aan, welke soorten games bestaan er.


HOEZO DESINGEL? WIE IS VILLANELLA?

Een prestigieuze cultuurtempel die wordt omgebouwd tot lunapark? Geen toeval. De laatste jaren was deSingel het huis voor de Clusters van Villanella: projecten voor jongeren die een mix zijn van kunst, entertainment en informatie. www.desingel.be. En natuurlijk is deSingel het huis van DE NACHTEN, het winterfestival van 5voor12 en Villanella - bekend van Kunstbende, Inktaap, Villa Petrol, Studio Villanella en tinetallen andere projecten.


HOEZO CULTUUR? WAT DOET DE INDUSTRIE DAAR?

De evoluties in games worden in grote mate bepaald door de ontwikkelingen op technologisch gebied. Van 3D-animaties op de computer via de steeds bredere toegang tot het internet tot de versmelting van dvd en gameconsole: elke nieuwe stap betekent nieuwe mogelijkheden.
Gamezone deSingel vond in de traditionele spelers van de game-industrie een interessante partner. Daardoor werd het mogelijk om het verleden te tonen en onnoemelijk veel spelmogelijkheden aan te bieden. En nog mooier: Gamezone deSingel wordt het theater voor een aantal onvervalste premières waar niet alleen gamers zullen naar uit kijken.
Daarnaast zijn er ook een heel aantal spelers aanwezig die zich op de rand van gaming en kunst begeven. Of op de rand van gaming en sport. Of gaming en onderwijs. Nieuwe gebieden waar Villanella zich als een vis in het water voelt.