Gamezone 2010

Art | Music | Games - 19 | 21 februari - deSingel | Antwerpen

Gamezone

(in English)

Gamezone is een multimediaal festival dat de wereld van games in een culturele context wil plaatsen.THE FIRST X


De eerste tien jaar van de 21ste eeuw kenden de definitieve doorbraak van videogames in onze cultuur. Tijd dus voor een stand van zaken. Het Britse vakblad The Edge deed een ruime rondvraag bij makers en journalisten en kwam op die manier tot een interessante lijst van games, makers, ontwikkelaars en publishers. We kunnen vast verklappen dat WoW verkozen werd tot het game van de decade (met GTA als runner-up). Tijdens Gamezone gaan we dieper in op het fenomeen van World of Warcraft: inleidingen en rondleidingen voor beginners en toeristen; clinics voor de doorgewinterde spelers met een Specialist die het hele spel kent!

Wow xtra!!! Iedere bezoeker van Gamezone krijgt gratis en voor niks twee weken toegang to het spel online! Dank u wel Chief!!

GTA - Grand Theft Auto - heeft al genoeg gezorgd voor controverse. Tijd dus voor fun! Pablo schreef niet alleen de titeltrack, maar stelde ook nog eens de uitgebreide en erg fijne muziekscore samen van het spel (voor de niet-kenners: je rijdt rond met de auto in het spel en je hebt uitgebreide keuze uit verschillende radiostations en dat soort grapjes). Op zaterdag is er een Q&A met Dj Pablo en 's avonds zorgt hij voor een swingend slotfeest.

Het Vlaamse gamesblad CHIEF vaardigt zijn kenners af om de beste games voor te stellen van de laatste tien jaar. En Gamezone nodigt een aantal andere kenners uit die ook hun eigenzinnige selectie maken en toelichten.


TRON SPECIAL


Een klein retroproject. Tron was de eerste grote populaire verbinding tussen games en film. Eind van dit jaar wordt een nieuwe versie van de film uitgebracht- een goede gelegenheid om een kleine special te organiseren van dit o zo verslavende spelletje. We doen Tronwedstrijden, we halen een paar tronkampioenen en kunstenaars die Tron gemod hebben en natuurlijk tonen we ouderwets de film zelf (ism het Internationaal Jeugdfilmfestival).


DADAMACHINIMA

Onder die noemer tonen we een aantal uitzinnige en originele installaties die interactief zijn of die je kunt spelen, maar die gemaakt werden door kunstenaars uit de hele wereld.


Klik hier voor het programma van de eerste Gamezones:

GAMEZONE 2008 - GAMEZONE 2006