Gamezone 2010

Art | Music | Games - 19 | 21 februari - deSingel | Antwerpen

Lezingen


Lezingen van Chief redacteurs, academici, columnisten en developers. Over games en business, erotiek, kinderen, indiegames, ... you name it.

Joost Vandecasteele


Joost Vandecasteele is niet alleen auteur, maar ook theatermaker en komiek. In elke discipline doet hij zijn best om iets substantieels te betekenen. Na zijn regieopleiding sleepte hij met zijn monoloog 'Sparta 2010' de Theater aan Zee-prijs in de wacht. Als lid van theatercollectief Abbatoir Fermé speelde hij de zalen plat met spraakmakende voorstellingen. Daarnaast zijn zijn kortverhalen in De Revisor, De Brakke Hond, Lava, Deus Ex Machina en Vice Magazine ook niet onopgemerkt gebleven.

Op vrijdag avond is Joost Vandecasteele de scherpe ontleder van ons gedrag als internetmens. Zijn eigenzinnige en verontrustende kijk op sociale netwerken en games zorgt voor een hilarisch slotakkoord bij opening.

Joost Vandecasteele op VRIJDAG 19 FEBRUARI 2010.


Walter Langelaar over zijn Virtual Suicide Machine


Walter Langelaar is een Nederlandse kunstenaar. Hij houdt ervan om de virtuele wereld en de werkelijkheid in elkaar te laten overvloeien. Daarbij maakt hij gebruik van een ruim assortiment aan media. Computer games, elektrische toestellen, software, video, beeldhouwwerk en performance... niets is hem vreemd. Tijdens Gamezone houdt hij een lezing over zijn Virtual Suicide Machine, een programma dat hij ontwikkelde waarmee je jezelf kan laten verdwijnen van het internet.

Bezoek de website van de Virtual Suicide Machine.

Walter Langelaar over zijn Virtual Suicide Machine op VRIJDAG 19 FEBRUARI 2010.


Raf Picavet over de gamecultuur


"Wat betekent 10 jaar gaming?" Over deze vraag buigt CHIEF-redacteur Raf Picavet zich op zaterdag 20 februari. De afgelopen 10 jaar is er heel wat veranderd op het gebied van games. Het is niet alleen een big business geworden, maar er is ook een heuse cultuur rond ontstaan. Raf Picavet neemt ons mee op een tocht door het afgelopen decennium.

Raf Picavet over de gamecultuur op ZATERDAG 20 FEBRUARI 2010.


Roel Damiaans: Bloot en spelen


CHIEF-redacteur Roel Damiaans zijn voorspelling voor 2010? Het PEGI-icoon met de vier voetjes zal op steeds meer verpakkingen verschijnen. En daar heeft hij niet eens een glazen bol voor nodig. Simpele observatie leert hem dat het laatste taboe in gaming - naakt en seks - helemaal lijkt te verdwijnen. Ontdek alles over games en erotiek op Gamezone.

Roel Damiaans over erotiek in games op ZATERDAG 20 FEBRUARI 2010.


Game Daddy


Maken gewelddadige games kinderen ook echt gewelddadig? Zorgen games voor kinderen met overgewicht? Er zijn duizenden studies verschenen over kinderen en games. Gamezone pakt het anders aan. Wij schotelen jullie op zondagnamiddag een ervaringsdeskundige voor. Game Daddy. Een vader van gamende kids.

Game Daddy over kinderen en games op ZONDAG 21 FEBRUARI 2010.


Indie Games op zondag


Zondag staat in het teken van Indie Games. CHIEF-redacteur Stijn Bolle stelt de beste Indie Games van de voorbije 10 jaar voor en ook het Gentse Tale of Tales doet zijn zegje.

Alles over Indie Games op ZONDAG 21 FEBRUARI 2010.