Gamezone 2010

Art | Music | Games - 19 | 21 februari - deSingel | Antwerpen

Movies over games en het internet

Wat kun je verwachten op Gamezone 2010? Heel wat films en documentaires over games. Zo is er een heuse Tron special met documentaires over het legendarische Tron uit 1982 en het vervolg dat eind 2010 in de zalen komt: Tron Legacy.

Kun je zo lang niet wachten? Dan is hier alvast wat videovoer over games en internet.

Tron

Tron is een film uit 1982 met Jeff Bridges in de hoofdrol. De prent van Steven Lisberger was een van de allereerste films die zo intensief gebruik maakte van computergegenereerde beelden.

Tron gaat over computerprogrammeur Kevin Flynn (Jeff Bridges) die door het mainframeprogramma Master Control Program gedigitaliseerd en in de computer geladen wordt. Het MCP heeft de macht in de computer overgenomen en ondedrukt zo alle andere programma's. Samen met enkele vrienden probeert Kevin Flynn het MCP van zijn troon te stoten. Tijdens zijn strijd ontmoet hij het programma TRON. Bekijk de trailer uit 1982.

Tron Legacy

Tron Legacy is het vervolg op de film Tron uit 1982. Jeff Bridges speelt opnieuw de rol van computerprogrammeur Kevin Flynn. De 3D-film van Joseph Kosinski komt pas eind 2010 in de zalen. Bekijk de trailer.Joan Leandre: In the Name of Kernel


Joan Leandre woont in Barcelona en is al sinds het einde van de jaren 90 bezig met digitale kunst. Zijn In the Name of Kernel is een videocollage die je een heel nieuwe werkelijkheid laat zien. Een werkelijkheid die agressief en 'out of control' is.

Bezoek de website van Joan Leandre