Gamezone 2010

Art | Music | Games - 19 | 21 februari - deSingel | Antwerpen

DADAMACHINIMA #2

Onder die noemer tonen we een aantal uitzinnige en originele installaties die interactief zijn of die je kunt spelen, maar die gemaakt werden door kunstenaars uit de hele wereld.

Crew: W (double u)


W (double u) is een interactieve installatie voor twee personen. CREW nodigt je uit om deel te nemen aan hun onderzoek naar de mogelijkheden van immersieve technologie. In W (double U) testen ze een set-up met twee immersanten op twee verschillende locaties. Via technologie word je aan je tegenspeler gelinkt. Jullie zoeken een weg in een openbare ruimte...maar kan je je eigen ogen wel geloven? Je gezichtsveld is niet langer dat van jezelf en je doodgewone wandeling wordt plots een gelaagde en intense ervaring.


Bezoek de website van Crew
Bekijk een video over W (double u)

Phil Worthington: Shadow Monsters


Shadow Monsters is de interactieve installatie waar Philip Worthington al jaren aan werkt. Geïnspireerd door zijn vaders diaprojector, het oud Victoriaans schaduwspel en het Wajang theater ontwikkelde hij een software programma dat aan de haal gaat met jouw silhouet. Het programma maakt van de schaduw van jouw arm een angstaanjagend monster, vingers worden wapperende haren en ellebogen griezelige ogen. Maar dat is nog maar een begin. Eenmaal in de ban van de monsters kun je niet ophouden met ze op te roepen.

Gordan Savicic: Insert Coin & Chakramat


Gordon Savicic komt uit Wenen. Zijn Chakramat is een spelautomaat waarmee je digitale afbeeldingen kunt verzenden met je lichaam als geleider. Je kunt je via zijn automaat ook verbinden met andere mensen om zo letterlijk een menselijk netwerk te vormen voor het doorgeven van digitale media.

Bezoek de website van Gordan SavicicLammer & Savicic: Biopong


Wat gebeurt er als je tennis speelt met kakkerlakken? Deze versie van Pong belooft wel heel erg onvoorspelbaar te worden.

Bezoek de website van Gordan Savicic
Bekijk de video: Hoe speel je BioPong?
Gottfried Haider: Hidden in Plain Sight


Hidden in Plain Sight laat je nadenken over programmeren. Het is de taak van een programmeur om gegevens in een structuur te gieten zodat een computer er mee aan de slag kan. Maar wat als we de programmeur zelf zien als het product van zo'n proces?

Bezoek de website van Gottfried Haider
Joan Leandre: In the Name of Kernel


Joan Leandre woont in Barcelona en is al sinds het einde van de jaren 90 bezig met digitale kunst. Zijn In the Name of Kernel is een videocollage die je een heel nieuwe werkelijkheid laat zien. Een werkelijkheid die agressief en 'out of control' is.

Bezoek de website van Joan Leandre
JODI : CompositeClub2.0++


De Nederlandse Joan Heemskerk en de Belg Dirk Paesmans vormen samen JODI of jodi.org. Zij waren de eersten die in het midden van de jaren 90 internetkunst maakten. In hun meest recente werken, gingen ze aan de slag met games als Wolfenstein 3D, Quake, Jet Set Willy en Max Payne 2.

Bezoek de website van JODIAram Bartholl: First Person Shooter


First Person Shooter is een doe-het-zelf project. Elke speler krijgt een postkaart en wanneer je alle delen uit het kaartje knipt en aan elkaar lijmt, krijg je een brilletje. In de kartonnen bril zit een wapen verwerkt zodat je als speler constant een geweer in beeld hebt. Hoe je ook met je hoofd beweegt het wapen blijft op de voorgrond.

Bezoek de website van het project
Bekijk een video over het project


Aram Bartholl: de_dust


De de_dust installatie bestaat uit op elkaar gestapelde houten kratten. De kratten lijken als twee druppels water op die uit de videogame Counter-Strike. Zo wordt het computergame de werkelijkheid binnengebracht.

Bezoek de website van het project
Bekijk een video over het projectPhilip Lammer: Armagetron


Armagetron is en open source multiplayer game in 3D dat gebaseerd is op de film Tron. Philip Lammer maakt digitale kunst, programmeert, is een fervent gamer en componeert muziek.

Bezoek de website van het project
Bekijk een video over het project